De winnaar van de Fotowedstrijd Publieke Werken
De winnaar van de Fotowedstrijd Publieke Werken

De winnaars van de allereerste fotowedstrijd van Wendingen zijn bekend! De tentoonstelling over Publieke Werken Amsterdam die Museum Het Schip organiseerde bleek een uitgelezen moment om een fotowedstrijd aan op te hangen. Aan fotogenieke onderwerpen immers geen gebrek! Dat bleek, want er werden 120 foto’s ingestuurd.

Daar moest een natuurlijk een keuze uit gemaakt worden en daarvoor werd een onafhankelijke jury in het leven geroepen. De redactie van Wendingen wil hierbij Ton Heijdra, Annosh Hurbanke en Henk Verhulst danken voor deze schone én moeilijke taak.

Van te voren was al besloten om de top 3 in Museum Het Schip tentoon te stellen. De jury besloot bij het overleg dat een ruimere selectie van foto's zeker gerechtvaardigd was. De makers van de drie mooiste foto's kregen bovendien allemaal een exemplaar van het prachtige boek Publieke Werken. Hoeksteen van de Amsterdamse School 1915-1935.

En dan nu de uitslag!

De derde plek was voor een foto van misschien wel de mooiste Amsterdamse School-lantaarn die er is (hoewel de competitie erg groot is!). John Wennips is de maker van deze foto van deze lantaarn, die hangt aan het voormalig kantoor van de Gemeentetram op de kop van de Overtoom.

NR3 John Wennips Amsterdamse School Wandeling5 0756

 

De tweede plek ging naar iemand is die héél actief is op Wendingen: Gert-Jan Lobbes. Zijn foto is van een object dat populair bleek bij de fotografen: het brughuisje bij de Lyceumbrug (brug 410). Maar deze vond de jury unaniem het allermooist.

 

NR2 Lyceumbrug Huisje 10 Juli 2015 GJ Lobbes

 

Komen we bij de nummer 1, die naast het boek en eeuwige roem ook een privérondleiding door Museum Het Schip won. Deze foto van Fridjof van den Berg is om een aantal redenen bijzonder: het is zwart-wit, het is decennia geleden gemaakt, en het is van een object dat – helaas – niet meer bestaat. Het gaat om het gebouwtje met wachtruimte voor de gemeentetram, een openbaar toilet en een kiosk dat ooit op het Weesperplein stond, maar in 1967 is gesloopt.

 NR1 Fridjof Van Den Berg FOTO 4

 

Wendingen wil alle deelnemers bedanken voor hun deelname aan deze allereerste door Wendingen georganiseerde fotowedstrijd. Voor ons is het zeker voor herhaling vatbaar!

De best foto's van de fotowedstrijd zijn te zien op de tentoonstelling Publieke Werken en de Amsterdamse School 1915-1935 in Museum Het Schip.

Zoeken in blog

Gerelateerde Blogs

  • Fotowedstrijd Publieke Werken

    Fotowedstrijd Publieke Werken

    Redactie Wendingen