Sjaak Kools
Sjaak Kools

Van 25 t/m 29 mei 2014 vindt 'De week van het Atelier Roland Holst' plaats. Een radioverslag vindt u hier.

 

Van 25 t/m 29 mei 2014 vindt 'De week van het Atelier Roland Holst' plaats. Deze wordt georganiseerd door het Hurks Genootschap in samenwerking met Museum Het Schip. Het blog hieronder werd geschreven in samenwerking met Sjaak Kools van Het Hurksgenootschap. 

 

Voor Sjaak Kools, één van de vaste bijdragers van dit platform en lid van het Hurks Genootschap is de Ludwigstraat in Roosendaal zijn favoriete straat, die hij de bijnaam de ''Hurksstraat'' heeft gegeven. Jacques Hurks bouwde hier 19 huizen, ongeveer de helft van de straat, waaronder een aantal juweeltjes binnen de Amsterdamse school.

Het Hurks Genootschap, onlangs als partner op deze website geplaatst, is een stichting die zich bezig houdt met het inventariseren, vastleggen en publiceren van het oeuvre van Jacques Hurks (1890-1977). Sjaak Kools stuurde al heel wat panden in en heeft nog een lijst liggen met panden die hij nog wil toevoegen, onder andere in de ‘Hurksstraat’ (Ludwigstraat), waar de redactie natuurlijk erg naar uit kijkt. Een voorproefje is al te vinden op de pagina van het Hurks Genootschap, waar een aantal foto’s van Sjaak al zijn opgenomen.

De bewoners van Hurks panden zijn trots op hun woningen en willen dat samen met andere architectuurliefhebbers maar al te graag uitdragen. Na een expositie in 2001 bleek dat er zoveel sympathisanten waren dat het Hurks Genootschap is opgericht. Het Hurks Genootschap wil het volledige oeuvre van Hurks inventariseren, vastleggen en promoten, voor zowel de gebouwen als de interieurs en meubelen.

Er worden exposities, lezingen, filmavonden,excursies, themadagen en fietstochten georganiseerd, en er wordt deel genomen aan de landelijke open monumentendag. Er is ook een partnerschap aangegaan met Museum Het Schip.

Het eerstvolgende evenement dat wordt georganiseerd is "De week van het Atelier Roland Holst" op de Buisse Heide met muziek, poëzie, keukenverhalen en natuur!. Het programma hiervoor is bijgevoegd.

Bij een aantal onderdelen dient voor deelname, vooraf gereserveerd worden.

Laat deze unieke kans om kennis te maken met het Atelier van Margaret Staal-Kropholler niet voorbijgaan.

 

Klik hier voor het programma van De week van het Atelier.

Zie voor meer info:

www.hurksgenootschap.nl

www.erfgoedroosendaal.nl 

Zoeken in blog

Gerelateerde items

  • Atelier Richard Roland Holst, Buisse Heide Atelier Richard Roland Holst, Buisse Heide

Gerelateerde Personen

  • Hurks, Jacques Hurks, Jacques
  • Staal-Kropholler, Margaret Staal-Kropholler, Margaret

Gerelateerde Blogs

  • Hurks Genootschap

    Hurks Genootschap

    Redactie Wendingen