Historische Interieurs
Historische Interieurs

Historischeinterieursamsterdam.nl biedt informatie over interieurs in Amsterdam, Zuid Kennemerland en 't Gooi. Omdat de stichting zich richt op de late 19e en vroeg 20e eeuw is dit een interessante site voor Amsterdamse Schoolliefhebbers.

Wie zijn wij?

De stichting is opgericht om onderzoeksprojecten te kunnen uitvoeren waarin het woonhuisinterieur uit de late 19de en vroege 20ste eeuw centraal staat. Het project wordt ontwikkeld door Barbara Laan, werkzaam als specialist in de interieurgeschiedenis en zelfstandig ondernemer op het terrein van het cultureel erfgoed in samenwerking met een aantal instellingen, fondsen, vakspecialisten, studenten en vrijwilligers.

Wat willen wij?

Doel van het huidige project ‘Van grachtenhuis tot villa in het groen’ is om bijzondere interieurs op te sporen en te onderzoeken in drie regio’s: Amsterdam en de forensengemeenten in Zuid-Kennemerland en het Gooi. De zoektocht naar bijzondere huizen, interessante bewonersverhalen, mooie tegels en glas in lood, oude foto’s en bouwtekeningen, moet leiden tot een kennis- en beelddossier van karakteristieke woonhuisinterieurs. Hiermee willen wij laten zien hoe mooi en interessant dit aspect van het cultureel erfgoed is.

Wat doen wij?

Wij maken een serie portretten van huizen in tekst en beeld die maandelijks op de website verschijnen. Daarnaast houden wij een Blog en een Facebookpagina bij waarin u het onderzoeksproces van dichtbij kunt volgen. Onderzoekers en bewoners gaan met elkaar in gesprek over bijzondere vondsten, vroegere eigenaren, onderduikers, dienstbelletjes enzovoorts. Wij nodigen u uit om deel te nemen aan het project, als inwoner van één van de betrokken gemeenten maar ook als geïnteresseerde. Wij nemen u graag mee op onze zoektocht!

Zoeken in blog