De voorkant van het boekje ''De Amsterdamse School in Utrecht''.

In het boekje De Amsterdamse School in Utrecht vindt u vier wandel- of fietsroutes door de stad Utrecht. Op iedere route maakt u kennis met zo'n 25 panden die gebouwd zijn in de nog altijd gewaardeerde Amsterdamse Schoolstijl.

U kunt gaan ontdekken dat er in Utrecht veel meer gebouwen in Amsterdamse Schoolstijl zijn gebouwd dan men algemeen aanneemt. Dit boekje wil daarbij een gids zijn. Het geeft een duidelijke routebeschrijving, met plattegrondjes per route. Elk gebouw dat u op een route tegenkomt, wordt kort besproken. Van veel gebouwen en opmerkelijke details zijn foto's in de tekst opgenomen. Het geheel wordt ingeleid dooor een bespreking van de Amsterdamse Schoolstijl en een samenvatting van de kenmerken van deze bouwstijl. Aan het eind vindt u een register van adressen, een opgave van literatuur en websites en een korte biografie van enkele voor Utrecht belangrijke architecten.

Het boekje geeft ook een lezenswaardige samenvatting van 'Wat is de Amsterdamse School?' Daarnaast een zeer instructieve lijst van kenmerken van de Amsterdamse Schoolstijl: constructie, ontwerp in grote lijnen, hoeken, straatwand, ingangspartijen, ramen, bouwsculptuur, bouwjaar en bijkomende zaken (interieurs, huisnummers, bloembakken en straatmeubilair).

ISBN 978-90-484-3397-1

Voorkant boekje AS in Utrecht

Zoeken in blog

Gerelateerde items

 • Post Utrecht - exterieur Post Utrecht - exterieur
 • Willem van Noortplein 15, Utrecht Willem van Noortplein 15, Utrecht

Gerelateerde Blogs

 • De Amsterdamse School in Groningen

  De Amsterdamse School in Groningen

  Redactie Wendingen

 • De Amsterdamse School in Amersfoort

  De Amsterdamse School in Amersfoort

  Redactie Wendingen