Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

(Stond je op de oude website al geregistreerd? Dan heb je een e-mail gekregen waarmee je je opnieuw kunt aanmelden. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de redactie.)

  dinsdag 20 mei 2014
  3 Replies
  0.9K Visits
Ik zou zeggen van niet. De watertoren is veeleer Bauhaus. De Amsterdamse School werkt ook wel met beton (ik neem aan dat dat materiaal is gebruikt) maar vrijwel nooit met scherpe inpandige hoeken. Een AS-watertoren zou 3 verticale rijen raampjes hebben en geen 2. Ben benieuwd wat anderen er over zeggen. Richard Keijzer
8 jaar geleden
·
#861
Even een heel andere discipline: DANS. Luisterend naar Radio 4 en werkend aan deze website hoor ik over een tentoonstelling over Gertrud Leistikow in Museum Kranenborgh in Bergen (het dorp waar veel Amsterdamse School te zien is) van 29 juni t/m 2 november 2014. Leistikow heeft in Nederland de moderne dans geïntroduceerd en danste onder andere met maskers van Hildo Krop. Ik spitste dus mijn oren. Google haar naam en ga naar afbeeldingen!
8 jaar geleden
·
#860
Dag Richard, je had het al gezegd, maar hier was ik nog niet terechtgekomen. Reeds voor de lancering heb ik een vooronderzoek gedaan naar de mogelijkheden (en de kosten) om het platform uit te breiden met een *rating*-systeem, dat bezoekers in staat zou moeten stellen om hun eigen oordeel toe te voegen aan de objecten, maar ook dat kan nog even duren. In de tussentijd is dit thema-artikel zeker geen slecht idee!
8 jaar geleden
·
#859
Mooi strak gebouw; Bauhaus lijkt mij ook idd. Weinig ronde vormen( behalve op de hoogste verdieping) en ornament. Jan Wils' prachtige City Theater in Amsterdam( Gartmanplantsoen/Leidseplein) heeft er wel iets van weg. Das ook meer De Stijl/Bauhaus, hoewel hij natuurlijk met het Olympisch Stadion wel liet zien dat met baksteen een fraai gebouw kon worden neergezet. Hij wilde het niet laten vloeken met de omringende AS bouw. Grappig weetje: Jan Wils kreeg een gouden plak voor zijn ontwerp! Richard: welke watertoren doel jij op dan?!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.