Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  woensdag 12 maart 2014
  34 Replies
  2.1K Visits
Elke website heeft ze: kleine foutjes die onopgemerkt zijn gebleven in de aanloop naar de lancering. Samen met de technische partner ab-c media en de redactie kijk ik hoe we deze problemen zo snel mogelijk kunnen verhelpen. Dit topic is bedoeld voor alle feedback ten aanzien van de techniek van de website, of dat nu gaat om onverwachte foutmeldingen of om andere problemen. In deze discussie kunnen we de feedback op één plek bijeenbrengen, en tegelijkertijd voorkomen we dat de redactie dezelfde feedback per e-mail krijgt te verwerken. Schroom niet om te reageren met een suggestie - of een klacht. Niet ieder probleem zal even snel kunnen worden verholpen, maar als je ergens tegen een probleem oploopt, kun je het hier laten weten. Dankjewel!
10 jaar geleden
·
#788
Wat een geweldig initiatief deze site! Is het een idee om aan een foto een tekstveldje te koppelen waar je specifieke informatie over die foto kwijt kunt? Over sommige projecten is al informatie op Wikipedia of andere websites te vinden, misschien een optie daar een link bij te plaatsen. Vriendelijke groet, Peter Kuin
10 jaar geleden
·
#789
Dag Peter! Bedankt voor het compliment! Om het uploaden van foto's niet te ingewikkeld te maken, hebben we ervoor gekozen om alleen de basisgegevens te registreren: wat zien we op de afbeelding, wie maakte de foto, en wanneer? Voor uitgebreide informatie over de foto zelf - en dus niet over het onderwerp van de foto - is op dit moment nog geen ruimte. Het staat je overigens vrij iets hierover te zeggen in het beschrijvingsveld. Is de mogelijkheid om links te plaatsen bij afzonderlijke foto's voor jou een voorwaarde om je materiaal te delen op het platform? Deze mogelijkheid staat namelijk wel al geruime tijd op het verlanglijstje van de redactie, en kan hopelijk worden meegenomen bij een eerste update. Als blijkt dat meer gebruikers hier behoefte aan hebben, kunnen we samen kijken hoe we dit (versneld) mogelijk kunnen maken. Bij welke beschrijving heb je een foto geplaatst, of had je graag een foto willen plaatsen?
9 jaar geleden
·
#790
Ik heb zojuist een uurtje besteed aan het toevoegen van een object (Poortgebouw Esserveld Groningen), en met het drukken op de knop "toevoegen" verdween de hele boel. Ik hoop dat het is aangekomen, graag krijg ik dat bevestigd van jullie.
9 jaar geleden
·
#791
Dag Ron, Wat vervelend! Ik heb je bericht doorgestuurd naar onze webontwikkelaars. De Wendingen-server houdt logs bij van alle informatie die wordt opgestuurd naar het platform - ook wanneer deze niet direct lijkt te zijn aangekomen. Wellicht is de informatie dus nog te achterhalen. In april hebben we samen met de ontwikkelaars en de redactie aan tafel gezeten en daarbij (onder andere) gepraat over de mogelijkheden om het bijdrage formulier te verbeteren. Ik ga er vanuit dat we dit soort problemen binnenkort, wanneer er een tweede versie van het formulier beschikbaar is, kunnen voorkomen! Groet, Willem
9 jaar geleden
·
#792
Dag Ron, daar was ik even in verwarring: ik zie dat je je beschrijving zojuist nog een keer hebt toegevoegd (om 15:11 vandaag)? Deze keer lijkt het goed te zijn gegaan: de beschrijving is in elk geval goed in het systeem terechtgekomen en kan dus binnenkort door de redactie worden gepubliceerd!
9 jaar geleden
·
#793
Klopt, in kon het toch niet laten, het is zo'n mooi gebouw. Ik ga er maar van uit dat de mislukking een eenmalige kwestie was, en misschien wel aan mijn laptop of verbinding lag. Ik zal het in elk geval in de gaten houden, en het melden als er iets niet goed gaat.
9 jaar geleden
·
#794
Een vraag, of tip: De foto's bij een object moeten één voor één geopend worden, kan er niet een 'bladerfunctie' gemaakt worden? Ook is het zo dat nu de rij kleine foto's samen met de bovenstaande grote foto méér dan schermvullend zijn, zodat je niet alleen elke keer de volgende foto moet aanklikken, maar daarvoor zelfs elke keer een klein stukje moet scrollen.
9 jaar geleden
·
#795
Tip of vraag: als ik op het forum een bepaald onderwerp wil lezen, dat kan ik dat wel openen, maar een link naar het onderwerp kan ik niet zien (kijk ik niet goed?). Zoals de geref. bewaarschool "De Krekels ", ik kan dat gebouw nergens vinden...
9 jaar geleden
·
#796
krijg vandaag voor het eerst een vreemde fout. Als ik op het kopje "kaart "klik, dan krijg ik een deel van Frankrijk te zien. Heb de website al een paar keer opnieuw geladen, maar de fout blijft. (Windows 7)
9 jaar geleden
·
#797
Ja dat van die kaart komt door mij. Ik wilde gisteravond 'op de kaart' op de homepage linken naar La Finca Roja in Spanje. Maar de kaart bleek niet verder te gaan dan Frankrijk. Ik heb vervolgens Groningen en Friesland 'op de kaart' gezet. Kennelijk blijft de rubriek 'kaart' nog in Frankrijk hangen. Ik ga prutsen, maar misschien zijn Willem of Marcella mij sneller af.
9 jaar geleden
·
#798
Bedankt voor de tip, Paul! Ik heb voor nu de coördinaten van het "rode blok" in Valencia weggehaald, om de weergave weer even op Nederland te richten. De Google kaart-module staat standaard ingesteld op een vast zoomniveau (waarbinnen Nederland precies past), maar als het middelpunt van de kaart door één bijdrage in Spanje zuidwaarts wordt getrokken, komen we in de problemen. We zullen hier een (creatieve) oplossing voor moeten vinden, want een kaart op Europese schaal is voor één object misschien wat teveel van het goede. Als er iemand suggesties heeft?
9 jaar geleden
·
#799
M.b.t. de reacties op objecten gebeurde net het volgende, wellicht dat dit jullie aanknopingspunten geeft om de oorzaak te zoeken: Ik was ingelogd, en had een reactie getypt bij Westerhaven 11, Groningen. Wilde maar niet verzonden worden na op het knopje geklikt te hebben. Bij opnieuw op Objecten klikken werd ik vanzelf uitgelogd, en lukte hetzelfde ritueel wel, na opnieuw in te loggen.
9 jaar geleden
·
#800
Voor de buitenlandse objecten misschien een aparte Google-maps link toevoegen, los van de reguliere overzichtskaart?
9 jaar geleden
·
#801
Ron: onze ontwikkelaars hebben inmiddels een aantal voorstellen gedaan voor verbeteringen. Er zullen keuzes moeten worden gemaakt, maar de door jou genoemde oplossing voor de kaart staat wel op de lijst met opties. Paul: dat het object zelf vanuit het forum onbereikbaar is, is inderdaad een gemis. Hopelijk kunnen we snel (minstens) een link en een ikoon-foto realiseren!
9 jaar geleden
·
#802
PIJLTJE TERUG TOETS!!! Als het goed is dan zijn de problemen met de invoerformulieren vanaf vandaag verholpen. Toch overkwam het mij ook, vandaag nog, dat irritante: 'FOUTMELDING, er is iets fout gegaan met je verzoek'. Basta. Suggestie: gebruik altijd de PIJLTJE TERUG TOETS uiterst links boven (Windows) om naar de vorige webpagina te gaan. Dat was ook voor mij de redding. Er bleek iets te zijn weggevallen en na dat ingevuld te hebben liep het alsnog. Niko Koers
9 jaar geleden
·
#803
Hoopvol gestemd na het bericht dat alles weer min of meer naar behoren functioneert, wilde ik een "object in de openbare ruimte" invoeren. Ik kreeg tóch een foutmelding. Pijltje terug: bijgevoegde foto uit het formulier verdwenen. Foto weer bijgevoegd en nogmaals verzonden. Wéér die foutmelding. Pijltje terug: bijgevoegde foto en bovendien ook enkele ingevulde velden verdwenen. Een frustrerende ervaring, aangezien je toch vrij veel tijd in steekt. Ik wens de knappe koppen die dit probleem kunnen oplossen veel sterkte en vasthoudendheid Rieks Witte
9 jaar geleden
·
#804
Toch weer een foutmelding. Invoeren van 2 foto's in het verhaal over de St.Bavo was geen probleem, maar wilde nog een commentaar geven, maar kreeg de mededeling "er ging iets mis enz... " (windows 7). Paul Paris
9 jaar geleden
·
#805
Ook bij mij weer de nodige problemen met foutmeldingen bij het uploaden van objecten. Dacht een omweggetje gevonden te hebben (met de redactie) door het object met zeer summiere omschrijving te uploaden, dan via een wijzigingsverzoek de resterende info aan te vullen. Werkte eventjes, maar nu word ik midden in een bewerking (typen van tekst) eruit gegooid, en wordt het wijzigingsformulier verstuurd.
9 jaar geleden
·
#806
Beste allemaal, Afgelopen zaterdag was de redactie bijeen met alle 'correspondenten'. Verslag hiervan volgt, maar het belangrijkste is dat we de bouwers van de site indringend hebben gevraagd om de twee grote problemen die we hebben met de site, n.l. stabiliteit en snelheid, structureel op te lossen. Onbetrouwbaarheid en traagheid is voor niemand goed. Niko Koers
9 jaar geleden
·
#807
Helaas, ik wil nu een object invoeren en krijg een foutmelding - ook pijltje-terugtoets - werkt niet. Eergisteren had ik een trouwens een nieuw record, het openen van de kaart duurde 55 seconden !!??? !@***#%%!!???!! Je gaat je langzamerhand afvragen wanneer de PC zal crashen... Paul Paris
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.