Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

(Stond je op de oude website al geregistreerd? Dan heb je een e-mail gekregen waarmee je je opnieuw kunt aanmelden. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de redactie.)

Nieuw

Karaf

  woensdag 24 augustus 2016
  1 Replies
  1K Visits
Inmiddels is dit raadsel opgelost. In het kader van de tentoonstelling over de A'damse School in het Stedelijk Museum, is het mogelijk voorwerpen te mailen die mogelijk uit de A.S.-periode zijn, of herkomst/functie onbekend is. Ingeborg de Roode (conservator Industriële Vormgeving Stedelijk Museum) was zo vriendelijk zich er in te verdiepen. Zeer waarschijnlijk niet afkomstig uit Nederland en is het Boheems glas, ongeveer uit de periode 1900-1910; gezien mijn familiegeschiedenis past dit goed. Was even op een dwaalspoor door de druppelmotieven (een A.S.kenmerk) . Wat mij betreft mag de redactie deze karaf afvoeren.
6 jaar geleden
·
#1306
Goed dat hier uiteindelijk meer duidelijkheid over is! Het is inmiddels 'gedepubliceerd'. Voor de nieuwsgierigen is hier een foto van de karaf.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.