Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

(Stond je op de oude website al geregistreerd? Dan heb je een e-mail gekregen waarmee je je opnieuw kunt aanmelden. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de redactie.)

  maandag 05 juni 2017
  1 Replies
  799 Visits
Bij oplevering was de kerk ingericht met rood gelakte stalen buismeubels van de firma HOPMI (Hollandsche Patent Metaal Industrie) uit Utrecht. Het Hopmimeubel onderscheidt zich door het feit dat het door middel van chromen moeren uitneembaar is. Ontwerpers van Hopmimeubilair waren H.F. Mertens, Ad Grimmon en Gerrit Rietveld. Momenteel bevindt zich nog een aantal stoelen, tafels, een bureau, een katheder en een rijtje opklapbare kerkstoelen in het pand.
5 jaar geleden
·
#1350
Vandaag heb ik interieurfoto's van vlak na de oplevering toegevoegd, afkomstig uit Het Bouwbedrijf dd 29 mei 1936. Hierop zijn eikenhouten stoelen te zien met klapzitting.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.