Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  vrijdag 26 februari 2016
  4 Replies
  511 Visits
Op zoek naar informatie over het naast gelegen (voormalig GGD-) gebouwtje, kwam ik foto's tegen waarop te zien is dat het hek oorspronkelijk doorliep tot aan het gebouwtje. Volgens de beschrijving op de Beeldbank van het Stadsarchief was het zelfs het toegangshek van het gebouwtje. Minimaal één van de twee pijlers is duidelijk later verplaatst of herbouwd; ze staan nu veel verder uit elkaar. Het gebouwtje is van 1926, maar het kan best dat pas bij de aanleg van de Mirakelbrug het hek is gekomen, qua stijl goed aansluitend op de brug. Ik heb de foto's toegevoegd.
8 jaar geleden
·
#1233
:-) mooi tijdsbeeld !
8 jaar geleden
·
#1232
Ik denk het ja. Vooruit: nog een foto uit de oude doos toegevoegd - al is het maar vanwege de fraaie ijscokar!
8 jaar geleden
·
#1231
Het lijkt er inderdaad op dat er toen twee ingangen waren met pijlers; rechts de ingang naar het GGD-gebouw en links daarvan de toegang naar het park. Maar nu dan al weer zo'n 30 jaar de huidige inrichting. Leuk dat je daar ook een foto van hebt gevonden!
8 jaar geleden
·
#1230
Mooie toevoeging! Ik heb er nog een toegevoegd waarin je nog duidelijker ziet dat het hek vroeger in het verlengde van de lengte-as lag, en niet zoals nu de breedte-as. Verder zoekend zag ik dat op een foto uit 1984 een pijler heel dicht bij de brug staat. Wellicht waren er twee toegangshekken? Op een luchtfoto twee jaar later zien we dat de situatie inmiddels is zoals het er ook vandaag de dag uitziet.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.