Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  dinsdag 11 augustus 2015
  3 Replies
  659 Visits
Ah, geweldig, ik dacht dat ik de enige was die gefascineerd was door die huisjes. Inderdaad erg moeilijk om duidelijk te krijgen welke de 5 ontwerpen waren, en de eerdere versies. Ik heb de volgende kunnen lokaliseren: - ZO- en NW-hoek van het Sarphatipark - 1e Marnixplantsoen - W- en O-zijde Emmaplein - J. Verhulststraat/C. Schuytstraat
8 jaar geleden
·
#1144
Ik heb twee transformatorhuisjes toegevoegd. Die aan de Trompenburgstraat heeft hetzelfde fraaie baksteenpatroon als het huisje in het Oosterpark, maar verschilt op andere punten weer. Die in de Reitdiepstraat heeft eenzelfde karakteristiek ontluchtingstorentje, een fraaiere dakrand, maar wel weer standaard metselwerk.
Ja, het werkt een beetje verslavend. Opeens zie ik meer transformatorhuisjes dan voorheen. Het huisje in het Oosterpark, gemetseld in blokverband, is een verrassing. Vanuit het park is het niet te zien en buiten het park is het moeilijk te fotograferen vanwege al het geboomte en op deze dag ook nog de felle zon. In het najaar ga ik kijken of er een duidelijker opname van te maken is.
8 jaar geleden
·
#1142
huisje op -s-Gravesandeplein toegevoegd
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.