Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

(Stond je op de oude website al geregistreerd? Dan heb je een e-mail gekregen waarmee je je opnieuw kunt aanmelden. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de redactie.)

  maandag 19 juni 2017
  0 Replies
  317 Visits
Op 8 september 2017 verschijnt het boek 'Albert Wiersema (1895-1966) - Architect te Bedum'. Auteur is Bertus Fennema. Fennema is liefhebber van architectuur uit de eerste helft van de twintigste eeuw in Groningen Stad en Ommeland. Bij een Open Monumentendag in 2016 ontdekte hij bij een bezoek aan de kerk in Onderdendam, dat er beperkte en verbrokkelde informatie beschikbaar was over de architect van deze kerk en zijn oeuvre. Samen met de plaatselijke commissie van die kerk ging hij aan de slag om het oeuvre van Wiersema in beeld te krijgen. Gelukkig was er een deel van het archief van zijn kantoor beschikbaar. Dit is behalve voor het boek ook mede de basis geweest voor de tentoonstelling in de Kerk Onderdendam die momenteel aan Albert Wiersema is gewijd, in het kader van de cultuurmanifestatie De Amsterdamse School in Groningen (8 juni t/m 30 juli). Het boek van 96 pagina's wordt uitgegeven door NoordPRoof Producties te Bedum (bestellingen@noordproof.nl) en kost EUR 12,50 bij voorintekening en EUR 15 na 1 september.
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.