Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

(Stond je op de oude website al geregistreerd? Dan heb je een e-mail gekregen waarmee je je opnieuw kunt aanmelden. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de redactie.)

  dinsdag 15 april 2014
  1 Replies
  832 Visits
Vandaag een bezoekje gebracht aan het kleine museum in Noordwijk aan Zee. Tot mijn verrassing was daar een tentoonstelling van Oswald Wenckebach. Werkelijk schitterende houtsnedes, typisch uit de tijd van de Amsterdamse school. Wat mij erg verraste was de vrijmoedigheid waarmee hij naaktheid uitbeeldde, onbeschroomd, zelfs bij bijbelse afbeeldingen. Hier meer informatie: http://www.kunstinzicht.nl/kunst/adres/8683/expo12454/grafiek-van-een-beeldhouwer-de-houtsnede.html
8 jaar geleden
·
#826
Dag Conny, wat omschrijft u dat mooi > de vrijmoedigheid waarmee hij naaktheid uitbeeldde, onbeschroomd, zelfs bij bijbelse afbeeldingen Dat maakt de redactie erg nieuwsgierig, misschien een leuk werkuitje voor de volgende keer. We lazen dat Wenckebach zich door John Radecker liet overhalen om te gaan beeldhouwen. De prachtige beelden van Radecker kennen we natuurlijk, sterker nog dit redactie lid kijkt nu tegen een van de beelden aan op De Dageraad! Helaas leidde deze kennismaking er wel toe dat Wenckebach zijn oude werk vernietigde... Ook ontwierp hij in de jaren 40 een serie munten, toevallig schreef de redactie onlangs een blog over de nieuwe euro munt met de beeltenis van Willem Alexander, ontworpen door Erwin Olaf ...in stijl van de Amsterdamse School. En zo komt alles mooi samen! Ik hoop op een bijdrage van u, misschien van een beeldhouwwerk of ander object. De redactie.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.