Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

(Stond je op de oude website al geregistreerd? Dan heb je een e-mail gekregen waarmee je je opnieuw kunt aanmelden. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de redactie.)

  zondag 15 februari 2015
  1 Replies
  0.9K Visits
Hele mooie expositie over Joseph Mendes da Costa (en onze tijdgenoot Joost van de Toorn, die zich aan hem verwant voelt) in Museum Beelden aan Zee in Scheveningen, van 3 februari t/m 10 mei 2015. Waarschijnlijk is dit de eerste overzichtstentoonstelling van zijn werk sinds misschien wel vijftig jaar. Ontroerend en verfijnd. Bij deze gelegenheid is een monografie over Mendes da Costa door Louk Tilanus verschenen. Museum Beelden aan Zee (prominent afgebeeld op Panorama Mesdag) is door de verbouwing van Wim Quist sowieso een aanrader!
Het toegevoegde ronde reliëf is geplaatst in de voorgevel van de R.K. Kerk H.H. Martelaren van Gorcum aan het Linnaeushof te Amsterdam van architect A.J. Kropholler. De kerk is gebouwd tussen 1927-en 1929 in traditionalistische stijl. https://rkd.nl/nl/explore/artists/record?query=mendes+da+costa%2C+joseph&start=0 https://nl.wikipedia.org/wiki/Martelaren_van_Gorcumkerk_(Amsterdam)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.