Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  zondag 22 juni 2014
  3 Replies
  626 Visits
Ron, goed dat je deze watertoren hebt toegevoegd. Ik ken dit object wel, vaak er langs gereden, maar ben er nooit toe gekomen foto's ervan te maken. Kwa lichtval is ligt het erg moeilijk (vaak ik de schaduw) Vanaf een afstand , vanuit het vlakke veenkoloniale gebied steekt het mooi boven de bebouwing uit. Hoop er zo ooit nog eens een foto van te maken.
9 jaar geleden
·
#907
Inderdaad is het tegenwoordig heel wat makkelijker om foto's aan te passen dan vroeger. Voor het onthoeken moest je de complete vergrotingskoker ombouwen. Met de pc kan het veel eenvoudiger, en wordt het ook mogelijk om storende details weg te halen. In Amsterdam hebben ze het bijvoorbeeld gepresteerd om een foeilelijke GSM-antenne op een AS-pand te schroeven. Die haal ik dus weg. En ook auto's die hinderlijk voor of naast een pand geparkeerd staan, verdwijnen onder het elektronische gum. Moeilijkste klus: het weghalen van de bovenleiding van de tram in een drukke straat, zodat de panden beter zichtbaar worden. Ik wil best helpen als het niet helemaal gaat zoals het zou moeten. Laat maar weten.
9 jaar geleden
·
#906
Toch is photoshoppen wel nuttig om te doen soms. Het perpectiefprobleem van vallende torens bijvoorbeeld: openen in photoshop, klik rechtermuisknop, kies 'vrije transformatie', dan nog eens rechtermuisknop, kies 'perspectief'. Met de hoeken kan je het perspectief zo corrigeren dat de toren niet meer valt (toren parallel aan de rand van de foto). Door op een van de zijlijnen te staan, waar de cursor een rond pijltje wordt, dan kan je 'm nog schuintrekken. Ik heb de tweede afbeelding zo behandeld. Er zijn mensen die het veel beter kunnen dan ik... Vroeger in de doka deed men dat ook ,toen heette het 'onthoeken'.
9 jaar geleden
·
#905
Dank je, Paul, het was inderdaad een lastige dag met licht, half bewolkt, haf zon, waardoor er veel reflectie vanaf de bewolking was. Ik ben niet erg tevreden over de kwaliteit van de foto's, maar misschien een andere keer beter. Zonder uitgebreide fotobewerking lijkt elke watertoren ook nog eens rechtstreeks uit Pisa te komen. Het is niet anders, ik gebruik een eenvoudig compact cameraatje, en heb geen geduld voor 'photoshopping'. Misschien een idee voor een topic op het forum, tips voor fotografie? Zelf ga ik het liefst op stap bij zonnig weer in de winter (geen blaadjes aan de bomen).
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.