Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

(Stond je op de oude website al geregistreerd? Dan heb je een e-mail gekregen waarmee je je opnieuw kunt aanmelden. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de redactie.)

  vrijdag 09 december 2016
  2 Replies
  203 Visits
In delpher het archief van oude kranten gezocht naar dit object. Kwam een foto tegen van de opening van deze school in algemeen handelsblad 14 april 1925. Er staat bij dat de architect de heer Greiner is. Ik werk in dit gebouw en ontmoette de achterneef vanarchitect Marnette, die beweerde dat Marnette ( mede- ) architect was. Ik kan me voorstellen dat ieder geval de mooie regenpijpen een ontwerp zijn van Marnette Kortom voer voor nader onderzoek...
4 jaar geleden
·
#1322
Ik heb de foto toegevoegd. Over de architectuur van scholen die door Publieke Werken zijn gebouwd bestaat vaak onduidelijkheid. Veel scholen van PW worden aan Lansdorp toegeschreven maar in de meeste gevallen is dat niet zeker.
4 jaar geleden
·
#1323
Ad Grimmon en Barend van den Nieuwen Amstel maakten in samenspraak met Maria Montessori een ontwerp voor de (niet gerealiseerde) ideale Montessorischool. Aquarellen die hiervoor zijn gemaakt, zijn te zien op http://adgrimmon.nl/monografie/montessorischool/
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.