Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  donderdag 29 september 2016
  2 Replies
  1K Visits
Al in 2008 is vastgesteld dat de kerk in zeer slechte staat verkeerde. Jaren van onzekerheid over het voortbestaan van de kerk volgden. Nu, in 2016, is er dan toch een oplossing gekomen. Het kerkgebouw is gered van de sloophamer en wordt getransformeerd tot appartementengebouw.

Op 23 september jl. is de koopovereenkomst met betrekking tot de overdracht van de verschillende panden en grondpercelen én de aanneemovereenkomst tussen de Parochie O.L.V. Geboorte en Aannemingsbedrijf Badhoeve B.V. ondertekend. Het werk is inmiddels gestart. Om de sloop- en bouwwerkzaamheden te kunnen uitvoeren is een opening aan de zijkant van de kerk gemaakt (zie toegevoegde foto’s van 24 augustus 2016).

6 jaar geleden
·
#1312
Vandaag fietste ik langs de kerk en de deur stond open. Binnen constateerde ik dat de kerk drastisch is gerestaureerd, maar ook verkleind. In juni 2017 is de kerk opgeleverd en weer in gebruik genomen. Men heeft er zes van de twaalf apostelen voor moeten opofferen, zo waar niet niks. Ik plaats foto's van het nieuwe interieur.
7 jaar geleden
·
#1311
Een artikel over de nieuwe bestemming van de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk: https://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/katholieken-in-halfweg-halveren-hun-monumentale-kerk~a771a520/
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.