Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

(Stond je op de oude website al geregistreerd? Dan heb je een e-mail gekregen waarmee je je opnieuw kunt aanmelden. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de redactie.)

  dinsdag 21 december 2021
  2 Replies
  1.8K Visits
5 maanden geleden
·
#4400
In de hoofdgegevens van dit huis zijn opdrachtgever en architect als "onbekend" vermeld. Alleen in de tekst suggereer ik vanwege enige gelijkenis een mogelijk verband met de bouwers van de huizen aan de Burgemeester Kampschöerstraat. Dit bureau heette Bouwbureau Wolf & Barends. Om te benadrukken dat het gaat om Wolf & Barends en niet om een architect De Wolf is dit in de beschrijving aangepast. Onderzoek in de archieven is hier helaas nauwelijks mogelijk, aangezien het archief met bouwdossiers van Monster verloren is gegaan bij een brand - zo is mij meegedeeld door de desbetreffende afdeling. Het treurige lot van het archief staat ook vermeld bij de huizen aan de Burg. Kampschöerstraat.
5 maanden geleden
·
#4378
Graag zou ik zien dat men niet moet speculeren door hier bijvoorbeeld de suggestie te wekken of dit een vroeg ontwerp zou zijn van de architect De Wolf. Neen dat is niet het geval, en vermoedelijk afgeleid door het bouwbureau beginnend met de naam Wolf. Men moet alleen iets met zekerheid bekend maken, want dan haal je anders de betrouwbaarheid weg van zulke suggesties, en daar hebben wij als liefhebbers niets aan. Doe onderzoek in de archieven is het devies, dat geeft meer zekerheid!.
Peter van Dam
architectuurhistoricus
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.