Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

(Stond je op de oude website al geregistreerd? Dan heb je een e-mail gekregen waarmee je je opnieuw kunt aanmelden. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de redactie.)

  donderdag 03 januari 2019
  0 Replies
  103 Visits
Mijn naam is Peter De Reijke. Ik werkte in dit gebouw (Velperweg 39 Arnhem) van 1976 tot 1997. Het werd in die jaren gebruikt door de HEAO-Arnhem. In 1997 verhuisde de HEAO, inmiddels toegetreden tot de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), naar Presikhaaf. Vanaf de stichting van het gebouw in 1925 zat de RK HBS erin; die instelling veranderde haar naam in 1947 in Katholiek Gelders Lyceum (KGL). Het KGL trok in 1974 naar een andere locatie. Na 1997 is het gebouw onderdeel geworden van het ROC Rijn-IJssel. Het gebouw zelf is intact gelaten (dat moest, vanwege de monumentstatus), maar erachter zijn enorme nieuwe gebouwen verrezen. Ik heb me verdiept in de vraag wat er aan de stichting van dit gebouw voorafging op het perceel Velperweg 39. Er stond een villa, Mariënstein geheten, zoals er tientallen villa's aan de Velperweg waren. Is iemand in die voorgeschiedenis geïnteresseerd ? Zo ja, laat dat weten !
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.