Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  zondag 01 augustus 2021
  2 Replies
  1.1K Visits
1 jaar geleden
·
#4518
Sinds januari van dit jaar ben ik de trotse eigenaar en bewoner van dit prachtige huis!
Ter aanvulling van de goede beschrijving van dhr G J Lobbes het volgende.
- De oorspronkelijke contouren van de begane grond stopten aan de achterzijde bij het dak contour. Sindsdien is er een nogal grote garage met plat dak aanbebouwd (1963??) aan de achterzijde. De salon en woonkamer (en dat is ook een poos de keuken geweest) zijn nu een grote kamer van 12 meter diep, inclusief aan de achterzijde een 4 meter onder het platte dak van de aanbouw. Veel licht van voorzijde en zijkant en een prachtig uitzicht voor over de gracht!
De keuken is permanent verplaatst naar de zijkant (Willem Barentzstraat) en vorige eigenaren hebben erg hun best gedaan veel oorspronkelijke details te behouden. Zo is de buitenkant nog veelal authentiek. En de hal ook!
Op de 1e verdieping zijn nu 2 slaapkamers (waarvan 1 met een deur naar het dakterras boven de garage) en een riante badkamer.
En op de 2e verdieping nog eens 2 slaapkamers; van de buitenkant zie het niet, maar binnen is er echt ruimte.
Een vraag: tussen de hal en de woonkamer voor is een raam. Weet iemand of dit oorspronkelijk is? Misschien vroeger zelfs glas-in-lood?
Samenvattend: wat een heerlijk huis om in te wonen, het voelde direct als een warme jas.
1 jaar geleden
·
#4526
Beste heer Lenting, hartelijk dank voor uw lovende woorden en zeer interessante aanvulling. U heeft een prachtig huis, dat had ik al laten weten via de beschrijving. Een deel van uw opmerkingen is gebruikt om de tekst van de beschrijving vollediger te maken.

Het raam tussen hal en woonkamer heb ik niet met eigen ogen gezien, vandaar dat ik het moeilijk vind om er een oordeel over te geven. Wel kan misschien de villa Mon désir in Overveen aanknopingspunten bieden. Zoals u op de foto's van dat huis kunt zien, bevindt zich daar tussen hal en woonkamer een afscheiding. Deze is aan de bovenzijde voorzien van glas-in-lood. Een deel ervan heeft zelfs de vorm van een schuifdeur. Op deze manier krijgt de raamloze hal gefilterd daglicht via de woonkamer. Misschien dat er in uw woning een dergelijke afscheiding bestond.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.