Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

(Stond je op de oude website al geregistreerd? Dan heb je een e-mail gekregen waarmee je je opnieuw kunt aanmelden. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de redactie.)

  vrijdag 21 oktober 2016
  0 Replies
  144 Visits
Ik ben de kleinzoon van MJ Rietbergen Architect oa te Utrecht in de jaren 10-30 van de vorige eeuw. Hij is geboren in 1875 en heeft een tijd gewerkt bij wat nu de Rijksgebouwendienst is. Later actief in Utrecht en omgeving en toen een goede relatie met de Katholieke kerk (ziekenhuizen en kerkenbouw) Dat waren zeer traditionele gebouwen. Later is hij wat progressiever in zijn ontwerpen geworden. Ik zie wel gelijkenis van dit gebouw met een ontwerp van zijn hand in Utrecht het huizenblok waar het Rietveld Schoderhuis tegen is gebouwd. Het zou wel bijzonder zijn als dit ontwerp van zijn hand is want ik heb nog niet eerder een relatie kunnen leggen met Amsterdam. Met vriendelijke groet, Peter Rietbergen
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.