Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

(Stond je op de oude website al geregistreerd? Dan heb je een e-mail gekregen waarmee je je opnieuw kunt aanmelden. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de redactie.)

  maandag 16 januari 2017
  2 Replies
  211 Visits
Meer onbewust dan bewust heb ik me altijd afgevraagd of dit nu een nieuw of oud gebouw was. Het stucwerk verbergt zijn ware leeftijd, de Flesseman is vintage Amsterdamse School! Met de blik van nu is het onbegrijpelijk dat dat stuken ooit heeft kunnen gebeuren. Wellicht een verwijzing van de architect naar de crèmes en zalfjes waarmee oudere bewoners van de Flesseman de tand des tijds willen verhullen? Veel dank Emmanuel Freriks voor het opdiepen van de historische foto's en het krantenartikel. Een echte eye-opener!
4 jaar geleden
·
#1327
Over het stuken van de gevel gaat de volgende anecdote. Nadat de actiegroep van bewoners in de Nieuwmarkt het voor elkaar hadden gekregen dat in hun buurt een eigen bejaardenhuis kon komen en wel in De Flesseman, was duidelijk dat dat stuken niet zonder slag of stoot zou worden toegestaan. Een delegatie is toen op bezoek gegaan bij Wijdeveld, die nog in leven was (zijn autobiografie 'Mijn eerste eeuw' was nog niet verschenen). om toestemming te geven. Een mooie jonge actievoerster zat naast Wijdeveld, hij legde zijn hand op haar geminirokte been: 'Wat vind jij daarvan?' 'Nou dan moeten we dat maar doen.' Het stuken is dus zorgvuldig voorbereid.
4 jaar geleden
·
#1328
Mooie anecdote, maar dat roept toch vragen op. Wie weet wie deze actievoerster was, wat was haar fascinatie voor stucwerk? Wijdeveld verleiden is tot daar aan toe, maar waarom wilde men van het baksteen af?
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.