Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  maandag 22 oktober 2018
  3 Replies
  2K Visits
Mooi pand! Ik vraag me wel af waarom de kozijnen van de (linker?)zijgevel niet meegenomen zijn met de rest van het schilderwerk.
1 jaar geleden
·
#4606
Gefeliciteerd met deze prachtige woning! Wij bij Wendingen zijn natuurlijk ook razend benieuwd naar het oorspronkelijke interieur. We zijn ook benieuwd hoe het onderzoek naar de kleurstelling zal uitpakken en welk effect dit op de gevel zal krijgen.
1 jaar geleden
·
#4586
Hallo,

Komende dinsdag worden wij de nieuwe eigenaren van het huis aan de Emmstraat 4 in Baflo. Het huis heeft de afgelopen jaren leeg gestaan en kan wat zorg gebruiken. We zijn van plan dit huis in stijl te gaan opknappen. We zijn dan ook benieuwd hoe het interieur er origineel uit heeft gezien. Daar is namelijk op dit moment weinig van terug te vinden. Zou iemand ons in contact kunnen brengen met dhr. Prins, de kleinzoon van dhr. Bakker die het huis heeft laten bouwen en er tot 1979 in heeft gewoond? Misschien weet hij zich nog originele details te herinneren.
Oja, het schilderwerk buiten is door de vorige bewoner nooit afgemaakt. Vandaar het kleurverschil van de kozijnen boven. We gaan nog uitzoeken of deze kleurstelling met grijs en oranje originele kleuren van de amsterdamse school zijn of dat we misschien kiezen voor een andere kleurstelling. Hier in de omgeving zien we ook de combinatie blauw-oranje veel terug.

Kortom, alle informatie/adviezen/weetjes over dit huis zijn welkom! We hebben enorm veel zin om dit mooie huis weer tot leven te brengen.

Met vriendelijk groet,
Marije Joling
5 jaar geleden
·
#1419
Vraag ik mij ook af. Wellicht dat de kozijnen van de voorgevel op enig moment ook grijs en oranje worden gelakt.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.