Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  donderdag 25 november 2021
  2 Replies
  639 Visits
1 jaar geleden
·
#4360
Hartelijk dank voor deze waardevolle aanvulling, die ik uiteraard heb verwerkt in de omschrijving. Mocht u meer informatie hebben, bijvoorbeeld een publicatie of bericht waarin Van Konijnenburg als maker wordt beschreven, zou u die met de redactie van Wendingen willen delen?
Via onnavolgbare omwegen ben ik op het Amsterdamse School Platform terecht gekomen. Aanleiding: speurtocht naar bijzonderheden over mijn School met de Bijbel, de Dr. J. Woltjerschool, van Hilligaertstraat 21. Het gebouw herbergt nu een GGZ-inrichting, maar voorheen was het een Lagere School. Een flink deel van de geboortegolf uit de Amsterdamse Pijp heeft daar Christelijk lager onderwijs genoten. Voor de oorlog was het mogelijk een MULO.
In de omschrijving op deze site staat dat het een sober gebouw is, met van binnen een verrassing: aan de achterkant, in het trappenhuis, zijn metershoge glas-in-loodramen aangebracht. De informatie die ik hierover kan toevoegen is dat de ramen ontworpen zijn door glaskunstenaar Willem van Konijnenburg (1868-1943). Hij heeft zich laten inspireren door de tekeningen van Rie Cramer, die een leerlinge van hem was. Tot mijn vreugde kwam ik foto's van zijn ramen op deze site tegen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.