Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  donderdag 07 februari 2019
  1 Replies
  435 Visits
Na verder onderzoek o.a. in het Waterland Archief in Purmerend is er eigenlijk niets meer te vinden. Wel is me nu duidelijk, dat de naam van de architect, die ik opgaf niet klopt. Ik kan geen architect of aannemer vinden. Ik voeg foto's toe van de trap in de hal van een kunstwerk, dat aan de zijkant van het gebouw zit en van de steen, die ingemetseld zit aan de zijkant. Daarop staat dat de eerste steen gelegd is op 21 november 1932 door mevrouw Peereboom-de Wit de echtgenote van de toenmalige burgemeester van Ilpendam. Ik probeer nog verder te zoeken in de archieven van de gemeenteraad uit die tijd, maar vooralsnog kan ik niet achter de plek komen waar deze worden bewaard. Dus misschien wordt het verhaal vervolgd. Ik hoop dat u met bovenstaande informatie ook al iets kunt doen. Met vriendelijke groeten Jeanne Hinke
5 jaar geleden
·
#1445
Wat een interessant gebouw! Het door u genoemde kunstwerk aan de zijkant is naar mijn mening een houder van een vlaggenmast, waar de afgebroken mast nog in zit. Het gebeurt helaas vaak dat vlaggenmasthouders zonder mast achterblijven, zoals ook te zien is in de serie Vlaggenmasthouders van de Amsterdamse School, hier op Wendingen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.