Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

Je moet ingelogd zijn om het profiel te kunnen zien.
  maandag 25 mei 2015
  1 Replies
  312 Visits
Volgens mij worden hier twee monumenten, beide met een voormalige bestemming van bloemenveiling. Het voormalig veilinggebouw Bloemenlust, gelegen aan de Oosteinderweg 247, werd in 1921/1922 gebouwd naar een ontwerp van De Klerk, later uitgebreid naar ontwerp van achtereenvolgende Staal en Berghoef. Het heeft de status van Rijksmonument. Het voormalig veilinggebouw van de Centrale Aalsmeerse Veiling (C.A.V.), gelegen aan de Van Cleeffkade 15 is in 1926 gebouwd naar een ontwerp van Staal. Het heeft de status van Gemeentelijk monument. De foto's die bij dit artikel zijn geplaatst, zijn van beide gebouwen door elkaar.
8 jaar geleden
·
#1049
Beste Annemarieke Verheij, hartelijk dank voor de opmerkzaamheid! Het adres is aangepast en de foto's waarop de C.A.V. staat afgebeeld zijn verplaatst.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.