Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

(Stond je op de oude website al geregistreerd? Dan heb je een e-mail gekregen waarmee je je opnieuw kunt aanmelden. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de redactie.)

  zondag 19 juli 2015
  4 Replies
  324 Visits
Kan iemand bevestigen of de architect van deze kerk inderdaad J.Roest is? Over deze architect is verder niets bekend. Andere bronnen (helaas weet ik nu niet meer welk) spreken van Ernst Roest, die ook veel bouwde in streng hervormde kring. Omdat we nu meer werk van Ernst Roest aangeleverd krijgen en bovendien vragen hierover zou ik hier graag het antwoord op hebben.
5 jaar geleden
·
#1110
Met speciale toestemming van de predikant mocht ik tijdens de dienst van afgelopen zondag enkele foto's maken. Op afgesproken voorwaarde dat er geen mensen herkenbaar in beeld zouden komen. Waarvan akte.
7 jaar geleden
·
#1109
Gert-Jan, Annemariek en Richard: zeer bedankt voor de aanvullende informatie. De Architect van de Bethelkerk heb ik nu veranderd in Ernst Roest.
7 jaar geleden
·
#1108
Ook in het boek "Bos en Lommer & De Baarsjes" van Ton Heijdra wordt gesproken over E.A.C. Roest als architect (dus geen voorletter J. zoals bij de publicatie over de Bethelkerk staat vermeld..
7 jaar geleden
·
#1107
Volgens mij is de bouwer van de kerk Ernst Roest. De volgende websites zijn eenduidig: http://www.archimon.nl/noordholland/amsterdamwest.html http://www.iisg.nl/ondernemers/pdf/pers-1241-02.pdf
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.