Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  vrijdag 23 oktober 2015
  3 Replies
  812 Visits
Wat een bizar geheel, voor zover je nog over een geheel kunt spreken. Bij elkaar wel de voorbeelden hoe je wel en niet met een monumentaal pand moet omgaan.
5 jaar geleden
·
#1169
Opmerkelijk dat Roodenburgh niet wordt genoemd. Hij staat als architect op de Waarderingskaart architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit van de gemeente Amsterdam. Deze is te vinden op internet ( https://maps.amsterdam.nl/ordekaart/ ) en in de (niet meer verkrijgbare) Atlas Gordel 20-40. Het beste Verbeterboek (zie bronnen) wijdt een hoofdstuk aan de restauratie van de panden en noemt ook Roodenburgh. Zou u tekeningen met de redactie van Wendingen kunnen delen of kunnen uploaden?
5 jaar geleden
·
#1168
Hoe weet de schrijver dat Roodenburgh de architect is? De tekeningen laten slechts de naam van een bouwkundige B.H.H. Koolmees zien.
Wat een prachtig metselwerk. Ik zou willen dat de bruggen in de Watergraafsmeer ook zo mooi opgeknapt zouden worden.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.