Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  donderdag 05 augustus 2021
  2 Replies
  809 Visits
.
5 maanden geleden
·
#4995
Ziet er goed uit! 👍
5 maanden geleden
·
#4992
Als een gebouwd is met een specifiek doel zijn oorspronkelijke functie verliest is het (zeker voor een badhuis) bijna onmogelijk om een nieuwe invulling te geven zonder aanpassingen te doen. Van het oorspronkelijke interieur zijn weinig details bewaard gebleven. Twee grote ventilatoren in het plafond herinneren aan de grote hoeveelheid damp die afgevoerd moest worden. Ook karakteristieke blauwe tegeltjes in de entreehal en waar de kassa was zijn bewaard gebleven. Vele andere crèmekleurig tegeltjes van de douches waren zwaar beschadigd en zijn daarom weggewerkt achter voorzet wanden. En er zijn nog twee armaturen van plafondlampen.

Er is door de huidige bewoner aan de buitenkant veel hersteld en teruggebracht in de stijl van het oorspronkelijke ontwerp. Zo hebben drie ramen aan de zijde van de Meteorenweg weer de oorspronkelijke indeling gekregen met vele kleine ruitjes. Ook een extra aangebrachte voordeur (niet passend bij het monument, met een bovenlicht) is vervangen door een prachtige replica van de oorspronkelijke deur van nummer 160. Unieke vergaarbakken die er slecht aan toe waren zijn vervangen door exact nagemaakte exemplaren. Aan de zijde van de Maanstraat zijn de ooit toegevoegde laad- en losdeuren vervangen door ranke stalen deuren met een raamindeling die recht doet aan het oorspronkelijke ontwerp. Soortgelijke deuren zijn namelijk op bouwtekeningen terug te vinden aan de andere zijde van het badhuis. Ook drie andere deuren die niet vanaf de openbare weg te zien zijn en van multiplex en kunststof waren zijn vervangen door kopieën van de oorspronkelijke deuren. IMG_2258.jpeg IMG_2258.jpeg IMG_2258.jpeg
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.