Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  woensdag 13 juli 2016
  3 Replies
  1.1K Visits
In 1927 is een blok huizen opgeleverd, waaomder John Franklinstraat 58, ontworpen door ene Ten Böttcher. Weet iemand meer over deze man? Ik kan er helemaal niets over vinden.
12 maanden geleden
·
#4836
Dit moet haast wel Hermann Böttcher zijn. Atlas Gordel 20-40 noemt overigens een T. ten Böttcher als ontwerper van de gevels aan de Franklinstraat. De handtekeningen op de bouwtekeningen (zie bijlage) maken echter niet precies duidelijk wat de precieze naam is.

Delpher levert niet veel op, behalve de melding van 'architect H. Böttcher uit Amsterdam' in een Nieuwe Winterwijksche Courant van 1932.

Zoeken op wiewaswie levert vervolgens een Hermann Böttcher op, van beroep architect en afkomstig uit Hasserode, Duitsland. Hij trad in 1920 in Amsterdam in het huwelijk met de eveneens uit Duitsland afkomstige Bertha Metzoldt.

(De bouwondernemer van het blok Franklinstraat was overigens ene Egon Handl. Klinkt Duits – wellicht een reden waarom Böttcher de opdracht voor kreeg?)

Volgens een melding in o.a. Het Volk overleed hij in 1938 op 46-jarige leeftijd. Over zijn leven én oeuvre als architect is verder (nog) niet veel bekend.
[attachment]Böttcher.jpg[/attachment]
12 maanden geleden
·
#4835
De voornaam Ten lijkt me niet correct. Ik heb wel een idee om wie het gaat en zal een onderzoekje doen. Het resultaat zal te zien zijn op Facebook en wel hier: https://www.facebook.com/groups/348065465854537
7 jaar geleden
·
#1286
De naam komt inderdaad voor op de kaart van de Atlas Gordel 20-40. Ik heb gezocht maar kan ook niets over hem vinden.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.