Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

(Stond je op de oude website al geregistreerd? Dan heb je een e-mail gekregen waarmee je je opnieuw kunt aanmelden. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de redactie.)

  maandag 10 april 2017
  0 Replies
  574 Visits
Ed. Cuypers ontwierp diverse gebouwen in Indonesie, onder meer het gebouw van het hoofdkantoor van de Levensverzekeringsmaatschappij ARNHEM in Batavia. Het ontwerp is van 1919. De oplevering vond plaats eind mei/begin juni 1921. Het adres was Noordwijk no. 15 (nu: Jalan Ir. H. Juanda, Jakarta). Het gebouw is niet meer. Ik zou van dit gebouw een afbeelding (foto) willen gebruiken als illustratie in een artikel over het Indonesische toneel- en dansgezelschap "Dardanella", waarvan in dit gebouw grammofoonplaten werden opgenomen voor het label BEKA op 4 juni 1929. Ontwerp-schetsen van dit gebouw zijn in het bezit van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Helaas heeft dit Instituut geen foto's van het gebouw in zijn volle glorie. Wie kan mij helpen aan een foto van het gebouw ARNHEM in zijn volle glorie van het Batavia in de jaren 1921- ca. 1955?
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.