Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  maandag 10 april 2017
  4 Replies
  0.9K Visits
Ed. Cuypers ontwierp diverse gebouwen in Indonesie, onder meer het gebouw van het hoofdkantoor van de Levensverzekeringsmaatschappij ARNHEM in Batavia. Het ontwerp is van 1919. De oplevering vond plaats eind mei/begin juni 1921. Het adres was Noordwijk no. 15 (nu: Jalan Ir. H. Juanda, Jakarta). Het gebouw is niet meer. Ik zou van dit gebouw een afbeelding (foto) willen gebruiken als illustratie in een artikel over het Indonesische toneel- en dansgezelschap "Dardanella", waarvan in dit gebouw grammofoonplaten werden opgenomen voor het label BEKA op 4 juni 1929. Ontwerp-schetsen van dit gebouw zijn in het bezit van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Helaas heeft dit Instituut geen foto's van het gebouw in zijn volle glorie. Wie kan mij helpen aan een foto van het gebouw ARNHEM in zijn volle glorie van het Batavia in de jaren 1921- ca. 1955?
5 maanden geleden
·
#5014
De bijlage zit er niet bij vanwege meer MB's dan is toegestaan!
dus de genoemde bron is terug te vinden via Google en dan kan je zelf de bijlage downloaden
5 maanden geleden
·
#5013
Op naam gezet van de Nillmij, lees de bijlage

Rendezvous in Batavia
indonesia-dutchcolonialheritage.nl
http://www.indonesia-dutchcolonialheritage.nl › ...
Gebouw NILLMIJ Noordwijk; archief Nederlandsch-Indische prentbriefkaarten D. Teeuwen. 2. Gereja Paulus te Menteng; foto-archief D. Teeuwen. 3, Menteng ...
5 maanden geleden
·
#5012
Er zijn diverse boeken verschenen van auteurs die architectuur in Indonesie hebben onderzocht, ook zij beschikken over de bronnen waar te zoeken. Neem met deze auteurs contact op, en zijn bereidt je van informatie te voorzien. Obbe Norbruis is expert wat betreft Ed Cuypers in Indonesie.
5 maanden geleden
·
#5011
2.09.66 Inventaris van het archief van de Indische Verzekeringskamer en taakvoorganger, 1924-1957
Het merendeel van het archief van de Indische Verkeringskamer bevat onderzoeksrapporten naar de in Nederlands-Indië werkzame levensverzekeringsmaatschappijen. Het gaat hierbij om de levensverzekeringsmaatschappijen die zowel binnen als buiten Nederland gevestigd waren. Daarnaast zijn er archiefbescheiden zoals notulen, agenda's en correspondentie in het archief aanwezig. Bij het Nationaal archief in Den Haag

https://nl.wikipedia.org/wiki/NILLMIJ

Meer de naam van de maatschappij zoeken op Google, dan kom je uit bij het archief van de Nillmij etc. op zoek naar een opname van het gebouw in Indonesie, vele wegen zijn er om te zoeken in archieven en inspiratie op te doen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.