Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

(Stond je op de oude website al geregistreerd? Dan heb je een e-mail gekregen waarmee je je opnieuw kunt aanmelden. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de redactie.)

  maandag 11 juli 2016
  5 Replies
  855 Visits
Wat een prachtig huis en een mooi beeld bij de trap ik zie een opvallende overeenkomst met een bronzen beeld van een katachtige (margay 2014) door de kunstenaar Martin Hogeweg wat de houding het moment hiervoor weergeeft
4 jaar geleden
·
#1284
Toevallig zagen we een foto van een volledig gestript interieur voorbijkomen op Instagram. We stuurden de makers ervan - Studio RUIM, gespecialiseerd in de renovatie van oude en monumentale gebouwen - een berichtje hierover. "Het oorspronkelijke interieur wordt gerestaureerd en komt zeker weer terug" was het geruststellende antwoord! (zie https://www.instagram.com/studioruim_architects/ )
4 jaar geleden
·
#1283
Ik ben gaan kijken bij de villa. Wat ik zie is dat inderdaad de tuin leeggemaakt is en dat er containers staan met resten van bakstenen binnenmuren. Het huis wordt duidelijk intern verbouwd. Het glas in lood in de ramen aan de voorkant is ofwel uitgenomen of wordt beschermd door houten platen. Er zitten nu houten platen voor. Het grote raam aan de oostzijde met een zon als voorstelling is inderdaad verwijderd op het loden frame na. Het al eerder aangebrachte beschermende glas aan de buitenzijde zit er nog. Het glas in lood in het boudoir lijkt ook uitgenomen. Worden de ramen wellicht gerestaureerd en keren zij terug? Op dit moment heb ik er geen nieuws over. Foto's heb ik geplaatst op twitter: https://twitter.com/gertjan_lobbes
4 jaar geleden
·
#1282
Ik maak mij zorgen. Net fietste ik langs de villa en zag dat er een ingrijpende verbouwing aan de gang is. De tuin is leeggetrokken en staat vol auto's en bouwmaterialen. Het pand is dichtgetimmerd. Het glas-in-lood aan de oostzijde is verwijderd. Ik wil geen paniek zaaien, maar het ziet er gehavend uit. Weet iemand wat er gebeurt?
6 jaar geleden
·
#1281
Vrijwilligers bij de open monumentendagen hebben zaterdag en zondag in totaal ruim 1100 (!) mensen door de villa geleid, steeds in groepjes van tien. Er waren voortdurend drie groepen in de villa onderweg. Ik was een van de rondleiders. Alleen in het laatste uur werden wachtnummers uitgedeeld. Dit om te zorgen dat de laatste rondleiding rond kwart voor vijf kon starten.
6 jaar geleden
·
#1280
Hij was gisteren en vandaag te bezichtigen tijden de Open Monumentendagen. Wachttijd in de rij: 1 uur. Gisteren met wachtnummersysteem gewerkt, hoorde ik.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.