Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  maandag 11 juli 2016
  1 Replies
  1.5K Visits
Weet iemand wat de symboliek is van kikkers in beeldhouwwerken in de stijl van de Amsterdamse School? Met name zou ik dat willen weten voor de kikkers - althans ik neem aan dat dit kikkers moeten voorstellen - aan de voet van het beeld Handel en Welvaart van H. van den Eijnde in het Postkantoor aan de Neude te Utrecht, zie: https://i.imgur.com/35OFrvD.jpg De overige beelden in dit postkantoor stellen continenten voor en zijn voorzien met dieren die karakteristiek zijn voor dat continent. Omdat dit beeld een abstractere betekenis heeft ben ik benieuwd naar wat hier de motivatie was om aan de voet van dit beeld kikkers te plaatsen. Andere werken waar kikkers in voorkomen, soms in combinatie met een faun, zijn: 1. http://www.amsterdamse-school.nl/blog/faun/ 2. http://www.amsterdamse-school.nl/objecten/objecten-in-de-openbare-ruimte/fluitspelende-faun-met-kikkers/ 3. http://www.amsterdamse-school.nl/objecten/objecten-in-de-openbare-ruimte/dierenfontein-harmoniehof,-amsterdam/ 4. http://www.amsterdamse-school.nl/objecten/objecten-in-de-openbare-ruimte/sint-joris-en-de-draak/ en ook https://www.amsterdam.nl/kunst-cultuur/kunst-openbare/kunst-openbare/kunstwerken/amsterdam-stadsdeel-1/tuindorp-nieuwendam/sint-joris-draak/ 5. https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/5d/cc/1a/5dcc1a5b0020fa341b325d292015928d.jpg
7 jaar geleden
·
#1278
Interessante vraag, waar ik helaas geen antwoord op weet. Ik moest wel meteen denken aan de kikkerkopjes in de stoelen van Michel de Klerk: http://www.amsterdamse-school.nl/objecten/voorwerpen/ameublement-van-michel-de-klerk/ [1]:
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.