Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  vrijdag 19 augustus 2022
  0 Replies
  1K Visits
Het Hurks Genootschap in Roosendaal heeft bekend gemaakt dat haar voorzitter Hugo Groenewegen op 5 augustus is overleden. Groenewegen woonde in het voormalige woonhuis-kantoor van architect Jacques Hurks, Ludwigstraat 2 in Roosendaal.

Uit het bericht van het Hurks Genootschap:
Hugo Groenewegen.JPG
"Tot enkele jaren geleden had Hugo architectenbureau 4D aan de Boulevard in Roosendaal. Ook had hij diverse nevenactiviteiten, maar architectuurliefhebbers kennen hem vooral als voorzitter van het Hurks Genootschap, waarvan hij in 2007 medeoprichter was. Vanwege die gecombineerde functies gaf hij ook adviezen voor herbestemmingen van kerken en kloosters en verbouwingen van woonhuizen, ontworpen door architect Jacques Hurks.

In de afgelopen 15 jaar heeft hij zich steeds ingezet om meer bekendheid te geven aan het erfgoed van architect Jacques Hurks en het bouwen in de stijl van de Amsterdamse School, onder andere door het verzorgen van presentaties en rondleidingen. Zijn eigen woonhuis - het huis dat Hurks ooit voor zichzelf bouwde - stelde hij regelmatig open voor architectuurexcursies. In 2020 liet hij heel Nederland binnenkijken in zijn huis via het tv-programma BinnensteBuiten.
We herinneren ons Hugo als een vriendelijke en respectvolle man die waardering had voor ieders inzet. Voor het Hurks Genootschap was hij de ideale voorzitter vanwege zijn deskundigheid, zijn affiniteit met de Amsterdamse School en zijn brede interesse. Zijn suggestie voor een excursie naar 's Hertogenbosch, waar hij een mooi project bezocht had, houden we beslist op de agenda.
Hugo Groenewegen is 76 jaar geworden."
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.