Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

(Stond je op de oude website al geregistreerd? Dan heb je een e-mail gekregen waarmee je je opnieuw kunt aanmelden. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de redactie.)

Nieuw in forum

RE: Huis van Alphons Boosten in Maastricht
3 weken geleden
Hoi Hans, Dank voor je bericht! De informatie mbt dit huis is afkomstig van Het Nieuwe Instituut (zie de link in het artikel). Hierin wordt expliciet verwezen wordt naar 'de tekening' voor dit huis....
RE: 't Reigersnest, tuinmanshuis, Oostvoorne
1 maand geleden
Het Reigersnest is inmiddels al enige tijd verkocht door de nazaten van de familie Hudig. Het zullen de nieuwe eigenaren zijn die nu de tuinmanswoning te koop aanbieden. Het huis en de familie komen o...
RE: 't Reigersnest, tuinmanshuis, Oostvoorne
1 maand geleden
Het tuinmanshuis aan Zwartelaan 3 in Oostvoorne staat te koop (13 augustus 2021 - 695.000 euro voor 114 m2 incl. 732 m2 eigen grond). Er lijkt op het foeilelijke laminaat na in 100 jaar tijd weinig ve...
  woensdag 29 september 2021
  1 Replies
  468 Visits
In de beschrijving van het huis aan de hertogsingel wordt gesuggereerd, dat dit huis oorspronkelijk een inpandige garage zou krijgen. Deze veronderstelling wordt gedaan, omdat er enige gelijkenis is met een door de zelfde architect ( Boosten) ontworpen huis in de Lyonnetstraat in Maastricht. Deze veronderstelling is m.i. niet correct. Het huis is ontworpen in opdracht van dhr. Gilissen. In de tekeningen is geen enkele aanwijzing te vinden, dat een garage met woonhuis erboven het uitgangspunt was.
De reden, dat het huis op gelijke hoogte van de straat is komt vermoed ik door de eenvoudige boogfunderingen, die hier zijn toegepast en het budget, dat door de opdrachtgever werd bepaald.
3 weken geleden
·
#3113
Hoi Hans,
Dank voor je bericht! De informatie mbt dit huis is afkomstig van Het Nieuwe Instituut (zie de link in het artikel). Hierin wordt expliciet verwezen wordt naar 'de tekening' voor dit huis. Als die informatie niet klopt is het goed dit recht te zetten. Zou het mogelijk zijn een of meerdere bouw- of ontwerptekeningen naar de redactie te mailen? Dan kunnen we dat bij het artikel zetten.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.