Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

(Stond je op de oude website al geregistreerd? Dan heb je een e-mail gekregen waarmee je je opnieuw kunt aanmelden. Is dat niet het geval, neem dan contact op met de redactie.)

  vrijdag 02 mei 2014
  2 Replies
  615 Visits
In mijn funktie als leraar smeden aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen heb ik een aantal malen een excursie georganiseerd om een bezoek te brengen aan Amsterdam met zijn unieke bruggen. Ook collega's van andere opleidings instituten hebben gebruik gemaakt van de door mij opgestelde 'programmering. Deze ging in het kort als volgt. bus parkeren aan de Prins Hendrik kade Wandeling langs Scheepvaarthuis met plaspauze en koffie in de Waag bezoek aan de Beurs van Berlage. Naar het Centraal station waar we huurfietsen hadden gereserveerd Iedereen een routebeschrijving met gegevens over de te passeren bruggen In groepjes van vijf een fietstocht door hartje Amsterdam tot in Nieuw Zuid. Terug naar het station voor een biertje of koffie Terug naar Antwerpen met de bus Iedere student maakte detail na van een Amsterdamse school brug smeedwerk. Misschien een idee, ook voor niet smeden. Om vooraf geprogrammeerde fietstochten beschikbaar te stellen? Met daarbij een achtergrond informatie over wat men ziet? De studenten waren enthousiast over de uitstap, ik kan me voorstellen dat dit ook voor andere studenten, scholieren en geïnteresseerden geldt. Indien iemand het idee wil voortzetten dan heb ik nog alle informatie van mijn Amsterdamse School fietstochten ter beschikking.
8 jaar geleden
·
#835
Voor de liefhebbers: er is een mooi boek van Wim de Boer en Peter Evers, genaamd Amsterdamse Bruggen 1910-1950, dat een goed overzicht biedt over m.n. de AS bruggen. Veel (z/w) foto's, lijsten en kaarten, 1e druk 1983, 2e druk 1995. Is tweedehands nog wel te vinden. Aanrader voor degenen die het als missie hebben om al die mooie bruggen eens te gaan bezoeken en fotograferen, zoals ondergetekende. Zoveel moois, zo weinig tijd....
8 jaar geleden
·
#834
Ha Seerp, wat leuk om te horen dat er zo'n enthousiasme is, ook voor een deel-element van de Amsterdamse School: het siersmeedwerk. Zo te zien heb je een prachtige tocht gemaakt. Museum Het Schip organiseert ook veel van die tochten met aandacht voor de deelgebieden binnen de Amsterdamse School. Bijvoorbeeld de Diamanten van Zuid, deze tocht is ook rijk aan de verschillende uitingsvormen van de AS. Dit is een wandeltocht maar er zijn ook fiets/boot/bus tochten. Maar altijd leuk om van jou te horen wat voor tochten jij hebt bedacht. Groet!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.