Tine Baanders
Tine Baanders

Ferm, kloek & eerlijk

Tine Baanders grafisch vormgever uit de Amsterdamse School

Grafisch kunstenaar tijdens het Interbellum
Tine Baanders (1890-1971) was één van de weinige succesvolle vrouwelijke grafische kunstenaars in Amsterdam, naast ontwerpers zoals Fré Cohen en Ella Riemersma. Haar ontwerpen voor boekbanden, affiches, oorkondes en ander grafisch materiaal kenmerken zich door stevig neergezette letters en composities, die goed aansloten bij de vormideeën van de Amsterdamse School.

Vooruitstrevend en vrijgevochten
Onafhankelijk, modern en vrij, maakte ze vele vrienden onder Amsterdamse en Bergense kunstenaars en was ze door de levensvreugde die ze steeds uitstraalde vaak gangmaker op feesten en maakte zij deel uit van een breed en veelzijdig netwerk. Op de tentoonstelling wordt door middel van een mooie selectie uit de grote hoeveelheid foto’s en brieven die bewaard zijn gebleven een uniek beeld geschetst van Tine’s leven, haar netwerk en haar rol daarin.

Overige informatie
De tentoonstelling Ferm, kloek & eerlijk; Tine Baanders, grafisch vormgever is in de periode 15 maart 2015 – 4 oktober 2015 gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Bezoekerscentrum De Dageraad (Burgemeester Tellegenstraat 128, Amsterdam). Geopend: vrijdag t/m zondag 11.00-17.00 uur.

Stijlvorm1 Tiba

 

Zoeken in blog