screenshot relaties
screenshot relaties

Door het groeien van de WENDINGEN-database wordt het leggen van relaties tussen de verschillende pagina's steeds interessanter, maar ook steeds moeilijker en meer tijdrovend.

Wij zoeken iemand die goed is in het leggen van (digitale) relaties. Met het toenemen van het aantal objecten, personen en thema’s op WENDINGEN wordt het steeds interessanter, maar ook lastiger, om relaties te leggen met andere pagina’s op onze website. Redactielid Marcella van Room leerde mij dat dat natuurlijk het allerleukste is van deze digitale wereld. Deze relaties ziet u op de pagina van een object of van een persoon in de rechterkolom, onder het kopje ‘gerelateerd’ (zie screenshot).

Het leggen van deze relaties is geheel handwerk, zoals het maken van een index bij een boek. Bij elke nieuwe pagina die wordt aangeleverd moet bedacht worden: hebben we al meer van deze architect? Met wie werkte hij samen? Is er een thematische relatie? Vervolgens moet in de pagina’s van de gerelateerde items ook weer de relatielijst worden uitgebreid. Kortom een fascinerend, maar tijdrovend klusje. Het leuke is dat we zo oude netwerken en relaties weer aan de vergetelheid ontrukken. Een kernfunctie van WENDINGEN, nietwaar?

Let op: dit is geen eenmalige klus, want bij elk nieuw item moet over de relaties worden nagedacht. Is er iemand die het leuk vindt om deze klus op zich te nemen? Geboden wordt een razend interessante zoektocht (‘de weg is het doel’, sprak de dichter) en een stimulerende (redactie)-werkomgeving. Digitale vaardigheid is handig, maar is niet vereist, aangezien wij de voorgestelde relaties 'aan de achterkant' kunnen verwerken.

/contact/ of via de reactiepagina.

Zoeken in blog