Fré Cohen - oeuvrelijst

Naar aanleiding van de tentoonstelling over Fré Cohen is een oeuvrecatalogus verschenen met hierin een zo compleet mogelijk overzicht van het werk van deze kunstenares en grafica.

De oeuvrecatalogus is gebaseerd op de oeuvrelijst in het boek Een bewogen kunstenares, leven en werk Fré Cohen uit 1993 van Peter van Dam en Philip van Praag, aangevuld met nieuwe items. In de loop der tijd is namelijk meer werk van Cohen boven water gekomen en zijn standplaatsen gewijzigd. Reden om deze oeuvrecatalogus te publiceren, die mede is opgesteld naar aanleiding van de expositie Grafisch kunstenares Fré Cohen, vorm en idealen van de Amsterdamse School in Museum Het Schip.

De oeuvrecatalogus biedt een gerubriceerd overzicht met bijna duizend ontwerpen: boekomslagen, ex librissen, schilderijen, tekeningen, lithografieën, houtsneden, vlaggen en penningen. Het toont aan hoe enorm productief Cohen was. Een blik op haar ontwerpen laat bovendien zien hoe ongelofelijk veelzijdigheid zij was.

 

Fre Cohen collage

 

De catalogus heeft tevens overzichten van door Fré Cohen geschreven publicaties, tentoonstellingen met haar werk en een bibliografie. Het is nu nog zonder beeldmateriaal maar dat kan in de loop der tijd toegevoegd worden. Ook is het mogelijk om de oeuvre-catalogus aan te vullen met niet eerder ontdekt werk van Fré Cohen. 

De catalogus is hier te downloaden.

Zoeken in blog

Gerelateerde items

  • Giroboekje Giroboekje
  • Staande afvalbak Staande afvalbak
  • Plaquette spoorwegviaduct Molukkenstraat Amsterdam Plaquette spoorwegviaduct Molukkenstraat Amsterdam

Gerelateerde Personen

  • Cohen, Fré Cohen, Fré