Sieraad, Fons Reggers
Sieraad, Fons Reggers

Het sieradenatelier werd door de broers Fons en Rein Reggers opgericht in 1919, waarbij Fons de ontwerpen verzorgde en Rein verantwoordelijk was voor de bedrijfsvoering. In de beginjaren werkten zij samen met J.F. Homburger. De Firma werd in 1960 overgenomen door D.C.W. (Dutch Chain Works) één van de werkmaatschappijen van Koninklijke Van Kempen & Begeer. (bron: rkd.nl)

De Indische courant, 14 december 1929:

"Sierspelden en blouses

Nu de blouses en de zoogenaamde blouse-japonnen op het lijstje van Madame la Mode voorkomen, zal menige vrouw zich een keurcollectie leuke blouses aanschaffen, van crêpe de chine, shantung, waschzijde en voor de koudere dagen viyella of cashmire.

Bij deze sportieve en jeugdige kleedingstukken behoort weer een geheel ander sieraad te worden gedragen dan bij een gekleede namiddag- of avondjapon.

En het is een gelukkig verschijnsel, dat bekende kunstnijveraars zich met dit onderwerp bezighouden en keurige sierspelden, die aan het doel volkomen beantwoorden, vervaardigen.

Van de gebr. Reggers zag ik een opmerkenswaardige sierspeld van gehamerd zilver, waarin aan het einde op eigenaardige wijze een glanzende ovale bloedkoraal was gevat. Dergelijke fraaie spelden leenen zich uitnemend om de heerendas, die nu op de sportblouses bij voorkeur wordt gedragen, in bedwang te houden.

De wijze om de blouse weer in den rok te dragen, heeft zulk een succès, dat er een-deelige japonnen vervaardigd worden, die den blouse-rok imiteeren. Het blouse-gedeelte is gewoonlijk van crêpe de chine, het klokkende rokgedeelte van crêpe marocain, beide in dezelfde kleur, maar in afloopende tinten gehouden."

Zoeken in blog

Gerelateerde items

  • Pendule Pendule