Ensemble Lumaka
Ensemble Lumaka

In de concertreeks 'MoNUment' speelt ensemble Lumaka muziek uit de roerige jaren 20 in gebouwen in een stijl die daarbij hoort: de Amsterdamse School.

Ensemble Lumaka speelt in de komende maanden de concertreeks 'MoNUment'. In verschillende Amsterdamse Schoolgebouwen zal het ensemble muziek uit de jaren 20 ten gehore brengen. Naast het concert wordt er elke keer ook een inleiding gegeven over het desbetreffende gebouw. De concerten zullen plaatsvinden in onder anderen de Jeruzalemkerk, De Dageraad, Het Schip en De Bazel. De muziek uit de jaren 20 is een interessante mengelmoes van het laatste staartje Romantiek en de eerste jazz-invloeden.  Nieuwe ritmiek en tonaliteit deden in hun intrede en de muziek reageerde, net als de architectuur, op de roerige jaren 20 vol technische en maatschappelijke vernieuwingen.

Het eerstvolgende concert in de reeks vindt op 21 mei om 11:30 en om 12:00 plaats in de Amsterdamse School-villa op de De Lairessestraat 37 en heet "De mooiste kamer van Nederland”. In een Amsterdamse Schoolinterieur zal Ensemble Lumaka stukken van Dresden en Escher spelen. Ook zal er een korte inleiding zijn over het gebouw en het interieur van de bijzondere villa op de De Lairessetraat 37. Het concert is deel van het festival ‘Muze van Zuid’.  

Kijk voor meer informatie op www.muzevanzuid.nl of voor de complete concertreeks op www.ensemblelumaka.com.

 

Zoeken in blog