60 graden kap, metselwerk in kettingverband
60 graden kap, metselwerk in kettingverband

Een nieuwe redactie van Wendingen is aangetreden.

Niko Koers en Richelle Wansing treden daarmee ook terug. Richelle gaat zich concentreren op haar onderzoekswerk, dat zij onder andere doet in het kader van de Getty subsidie die het museum wist te verwerven. Het onderwerp van dit onderzoek is Symbolism in De Klerk's architecture of Het Schip en zal op Wendingen nog wel als thema terugkomen. Niko heeft de afgelopen maanden minder kunnen doen vanwege verhuizing en verbouwing van een eenvoudige Amsterdamse School twee-onder-een-kapper (zie foto's; plm 50 punten op de schaal van Richard Keijzer - voorzichtige schatting). Hij wil zich nu concentreren op zijn andere vrijwilligersbijdragen aan Museum Het Schip: fondsenwerving, de contacten met Getty, het traject om de Amsterdamse School aangewezen te krijgen als Unesco-wereldergoed en het International Social Housing Festival 2017 in Het Schip en in de Spaarndammerbuurt.

Richelle en Niko hebben vanaf maart 2014 nu ruim twee jaar met heel veel plezier de redactie van Wendingen gedaan. Het meest bevredigend is natuurlijk de grote groei van de documentaties, naar nu over de twaalfhonderd! En de bijeenkomsten die we hebben georganiseerd om de vrijwilligers die deze website en database mogelijk maken ook fysiek met elkaar in contact te brengen zijn ook een hoogtepunt geweest. En zo'n bijeenkomst zit er weer aan te komen. We hopen velen van jullie weer te ontmoeten in het Reigersnest in Oostvoorne op 25 juni a.s. Een fantastische plek!

Wij wensen de nieuwe redactie, Marcel en Laura, heel veel succes toe. Een van hun bijkomende taken zal zijn het begeleiden van de website naar een nieuwe provider en het doorvoeren van een aantal verbeteringen die wij al zo lang koesteren voor onze site. Wij zullen ook met veel plezier blijven bijdragen aan de website, zoals zovelen van jullie.

Niko Koers en Richelle Wansing.

Zoeken in blog