Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren op het Forum. Door je aan te melden, sluit je je aan bij een community van liefhebbers en professionals die geïnteresseerd zijn in de Amsterdamse School en hier graag kennis over uitwisselen.

  donderdag 03 september 2015
  1 Replies
  502 Visits
Ik ben bezig met het documenteren van het Zonnehuis in Tuindorp Oostzaan, maar ik kom er maar niet uit welke Mulder het gebouw nu echt heeft ontworpen. De gemeente spreekt in haar monumentenlijst over Jo Mulder, maar de website van het Zonnehuis zelf en ook die van de eigenaar, Stadsherstel, spreken over Ko Mulder. Zowel Jo (J.H.) Mulder jr. als ir. Ko (Jakoba H. Mulder) zijn jarenlang in dienst geweest van de gemeente en hebben in die tijd veel ontworpen. Jo Mulder heeft veel projecten in Noord ontworpen, maar van Ko wordt gezegd dat ze een groot voorstander was van recreatieve voorzieningen. Ze heeft ook het Amsterdamse Bos ontworpen. Hoeveel boeken of websites ik er ook bij pak, de verwarring wordt steeds groter. Wie helpt mij op weg?
8 jaar geleden
·
#1155
Het is dus echt Jo Mulder en niet Jacoba Mulder ( 1900-1988 ) de assistent van Cornelis van Eesteren Bovendien heeft Jacoba Mulder veel stedenbouwkundig werk en Landschappelijk werk gedaan in dienst van de Gemeente. Het Zonnehuis is uit 1932 dus Jacoba zou dan 32 jaar zijn ???????? Groet Fridjof van den Berg
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Plaats als eerste een reactie.