Beschrijving

Stadgenoot is op 1 juli 2008 ontstaan uit een fusie tussen de Algemene Woningbouw Vereniging (AWV 1910) en Katholieke Woningbouwvereniging het Oosten (1911). Stadgenoot is een Amsterdamse corporatie met ongeveer 32.000 huurwoningen in Amsterdam. De kerntaak is het huisvesten van mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om in Amsterdam een goede woning te vinden.

AWV en Het Oosten vonden elkaar in het leveren van een goede woning voor alle Amsterdammers. Beide corporaties hadden een lange historie als sociale huisvester en allebei opgericht vanuit een ideologische achtergrond. AWV vanuit de SDAP en Het Oosten vanuit de Katholieke arbeiders van de Ooster Gasfabriek.

Stadgenoot is nu één van de grootste woningcorporaties van Amsterdam. Stadgenoot zorgt voor goede huisvesting en werkt samen met de bewoners aan leefbare buurten. Stadgenoot wil het voor iedereen mogelijk maken om prettig te wonen en werken in deze mooie stad. Naast sociale en vrije sectorhuurwoningen verkoopt Stadgenoot ook woningen

Bezoekadres:
Sarphatistraat 370
1018 GW Amsterdam

Postadres:
Postbus 9252
1006 AG Amsterdam
(020) 511 8000

Links

1. http://www.stadgenoot.nl/

Reacties

Geen reacties voor dit thema.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.