Introductie

De gemeente Amsterdam had een verzorgd straatbeeld hoog in het vaandel. Kenmerkend voor de Amsterdamse School was dan ook het totaalbeeld van de stad en de onderlinge samenhang tussen openbare ruimte, architectuur en andere objecten. Behalve veel werk aan publieke gebouwen zoals scholen, badhuizen en gemeentekantoren, drukten de architecten daarbij ook hun stempel op het straatmeubilair dat overal in de openbare ruimte werd neergezet.

Beschrijving

In de museumtuin van Museum het Schip, welke nu achter de lunchroom, en later op het huidige schoolplein is te vinden, is een breed scala aan objecten van de hand van deze vormgevers te vinden. Verder verhaalt deze tentoonstelling over de opkomst van het Amsterdamse School straatmeubilair, de ontwerpers en opdrachtgevers.

Verder hebben Stadsdeel Amsterdam West en Museum Het Schip de handen ineen geslagen bij de ontwikkeling van een museum route door de Spaarndammerbuurt. Deze route is uitgezet met behuld de overbekende blauwe girobussen en een aantal exemplaren van de hangende postbus in de overbekende Amsterdamse Schoolstijl.

Reacties

Geen reacties voor dit thema.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.