Introductie

De ontvangstlocatie van Museum Het Schip bevindt zich in het voormalig postkantoor, gevestigd in het woningcomplex Het Schip, op het Spaarndammerplantsoen 140. Net als het gebouw is het interieur van het postkantoor ontworpen door architect Michel de Klerk.

Beschrijving

Het postkantoor is een wonderlijke ruimte: waar anders hangt boven een onregelmatige trapeziumvormige plattegrond een gewelfd, rechthoekig plafond? Of wordt een verder open ruimte zo scherp doorklieft door een rij ijle, maar dominante loketten? Ook de intense kleuren paarsblauw naast het lavendelblauw, die bij de laatste restauratie zijn teruggebracht, zijn opmerkelijk. Dankzij de zorgvuldige aanpak rond de restauratie van het postkantoor, is De Klerks enige volledig bewaarde interieurontwerp in volle glorie te bewonderen.

Reacties

Geen reacties voor dit thema.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.