Introductie

In oktober opent de langverwachte tentoonstelling over Gaudí en de Amsterdamse School in Museum het Schip. Als opmars hiernaartoe organiseert het Schip in augustus al een heus Gaudí Festival! Van 18 tot en met 26 augustus staan Museum het Schip en Bezoekerscentrum de Dageraad in het teken van Gaudí en de Spaanse cultuur.

Beschrijving

Het wordt een week waarin we de Spaanse cultuur in al haar facetten onder de loep nemen. Van poëzie tot architectuur, van de Hollandsche fiets tot de Spaanse dans, van cinema en plein air tot een lezing, alles komt voorbij! Wie was Gaudí en uit welke cultuur is hij voortgekomen? Uiteraard schijnen we ook al wat licht op de verbanden die er te leggen zijn tussen Gaudí en de Amsterdamse School. Speciaal voor dit festival zijn we samenwerkingen aangegaan met onder andere het Historisch Café, Filmhuis Cavia en de Gemeente Amsterdam.

Zie voor het complete programma de website van Museum Het Schip (hier kun je ook tickets kopen) of de speciale Facebookpagina. Of download de speciale flyer.

Ingezonden door: Redactie

Redactie

Reacties

Geen reacties voor dit thema.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.