Introductie

Vier wandelingen door de stad Utrecht door Ronald Elink Schuurman en Bob Lodewijks.

Beschrijving

In het boekje 'De Amsterdamse School in Utrecht' vindt u vier wandel- of fietsroutes door de stad Utrecht. Op iedere route maakt u kennis met zo'n 25 panden die gebouwd zijn in de nog altijd gewaardeerde Amsterdamse Schoolstijl.

U kunt gaan ontdekken dat er in Utrecht veel meer gebouwen in Amsterdamse Schoolstijl zijn gebouwd dan men algemeen aanneemt. Dit boekje wil daarbij een gids zijn. Het geeft een duidelijke routebeschrijving, met plattegrondjes per route. Elk gebouw dat u op een route tegenkomt, wordt kort besproken. Van veel gebouwen en opmerkelijke details zijn foto's in de tekst opgenomen. Het geheel wordt ingeleid dooor een bespreking van de Amsterdamse Schoolstijl en een samenvatting van de kenmerken van deze bouwstijl. Aan het eind vindt u een register van adressen, een opgave van literatuur en websites en een korte biografie van enkele voor Utrecht belangrijke architecten.

Het boekje geeft ook een lezenswaardige samenvatting van 'Wat is de Amsterdamse School?' Daarnaast een zeer instructieve lijst van kenmerken van de Amsterdamse Schoolstijl: constructie, ontwerp in grote lijnen, hoeken, straatwand, ingangspartijen, ramen, bouwsculptuur, bouwjaar en bijkomende zaken (interieurs, huisnummers, bloembakken en straatmeubilair).

ISBN 978-90-484-3397-1

Reacties

Geen reacties voor dit thema.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.