Introductie

Beeldhouwer en reliƫfschilder.

Gegevens

Voorna(a)m(en) Franciscus Johannes
Achternaam Werner
Geboortejaar 1879
Sterftejaar 1955
Geboorteplaats Amsterdam
Kwalificaties Beeldhouwer

Biografie

Frans Werner heeft als lid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers NKVB diverse beelden gemaakt. Naast beeldhouwwerk vervaardigde hij ook zgn. reliƫfschilderwerk.

Gebruikte bronnen

1. I. Matthey, 'Een standbeeld voor Sweelinck', Jaarboek Amstelodamum 89 (1997), p. 91-121 (met uitgebreide biografie)

Links

1. http://www.biografischportaal.nl/persoon/50736832

Ingezonden door: Annemarieke Verheij

Annemarieke Verheij Geboren en getogen in Amsterdam. De unieke bouwwerken van de Amsterdamse School zijn voor mij een vertrouwd beeld met opa's en oma's die allen in Oud Zuid woonden. In de jaren 80 werkte ik als reservist bij PTT Post en heb regelmatig op het postkantoor Gerard Terborgstraat (onderdeel van Het Nieuwe Huis op het Roelof Hartplein) gewerkt. Ook heb ik een dag op het postkantoortje op het Spaardammerplantsoen mogen doorbrengen. Helaas was ik in die tijd nog niet zo actief aan het fotograferen dat ik de interieurs op beeld heb vastgelegd.
Ik werk 4 dagen per week op de administratie Vergunningen van de Gemeente Amstelveen (en Aalsmeer). In mijn vrije tijd wandel ik veel, waarbij de camera altijd meegaat. De laatste tijd heb ik een toenemende interesse in de prachtige Amsterdamse School-stijl en ga regelmatig actief op zoek naar gebouwen of objecten.
Professionele kennis heb ik niet, maar met mijn beeldmateriaal en goed zoekwerk op internet hoop ik toch regelmatig een bijdrage te kunnen leveren aan deze mooie website.

Reacties

Geen reacties voor deze persoon.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.