Introductie

Glas-in-loodramen van atelier Valstar zijn te vinden in de Centrale Bibliotheek in Utrecht en de Oosterkerk in Zeist.

Gegevens

Voorna(a)m(en) Arie Cornelis
Achternaam Valstar
Geboortejaar
Sterftejaar 1935
Geboorteplaats
Kwalificaties Glazenier

Biografie

Atelier voor Kunstnijverheid A.C. Valstar was een bedrijf voor glas-in-loodramen en tegels in Bilthoven/De Bilt. Valstar overleed op 13 augustus 1935. Zijn weduwe volgde hem op en deed op 31 december 1939 het atelier over aan haar zoon Jaap Valstar. Na de Tweede Wereldoorlog is het bedrijf overgenomen door Henri Schiffenstein.

Glas-in-loodramen van het atelier zijn onder meer te vinden in de Centrale Bibliotheek in Utrecht (gebouwd voor Vroom & Dreesmann) en in de Oosterkerk in Zeist (1935). In de Oosterkerk wordt zoon Jaap Valstar als maker van de ramen aangeduid. Over het atelier is tot nu toe bijzonder weinig bekend.

Links

1. http://www.capriolus.nl/nl/content/valstar-atelier-voor-kunstnijverheid-ac

Ingezonden door: Gert-Jan Lobbes

Gert-Jan Lobbes Ik zoek naar details van de Amsterdamse School die je pas opvallen als je langere tijd kijkt naar objecten. Fotograferen helpt om die details te ontdekken. De toppers van deze unieke stroming vind je op vele websites en horen natuurlijk ook thuis op Wendingen. Mijn voorkeur heeft echter om architecten, gebouwen en interieurs in kaart te brengen die nauwelijks aandacht krijgen. Want wie kent tegenwoordig Kruyswijk, Franswa, Boterenbrood of Roodenburgh - om maar een paar namen te noemen? Bekendheid kan bovendien bijdragen aan behoud van erfgoed, onbekend erfgoed kan zomaar verdwijnen. Mijn Amsterdamse Schoolfoto's zijn onder meer gebruikt in de brochure van de Amsterdamse Open Monumentendag 2016, voor tentoonstellingen van Museum Het Schip en De Dageraad, in het boek over Publieke Werken en in het boek naar aanleiding van 100 jaar De Dageraad. Over vondsten op architectuurgebied twitter ik vaak voorafgaand aan publicatie: https://twitter.com/gertjan_lobbes

Reacties

Geen reacties voor deze persoon.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.