terug naar de zoekresultaten

Gegevens

Voorna(a)m(en) Weardus Pieter
Achternaam Delken
Geboortejaar 1905
Sterftejaar 1983
Geboorteplaats Delfzijl
Kwalificaties Architect

Biografie

Weardus Pieter (Arie) Delken (1905 Delfzijl – 1983 Groningen) was een in Delfzijl en wijde omgeving zeer bekende architect. Zijn eerste gebouwen in Delfzijl dateren uit de jaren dertig (onder meer villa Rijksweg 23 en woonhuis-winkelpand Nieuweweg 10). Samen met architect Evert Rozema uit Appingedam vormde hij tot juni 1948 het architectenbureau “Delken & Rozema”. In 1953 ging hij een samenwerkingsverband aan met H.W. Rozema, welk bureau was gevestigd aan de Landstraat 5 in Delfzijl en verantwoordelijk was voor het ontwerp van menig prominent gebouw, waaronder het Eemshotel (1965), en een aantal gebouwen met publieke functies, waaronder het Groene Kruis gebouw en het gebouw van het Waterschap. Delken ging in 1970 met pensioen en overleed in 1983 op 78-jarige leeftijd.

Links

1. https://zoeken.hetnieuweinstituut.nl/nl/publicaties/detail/c7aeef65-3c1d-508e-88bf-1a94ebbb31f2
2. https://www.openarch.nl/gra:cd5f4299-7028-0e46-d8f3-408d5d44cc46

Ingezonden door: Gert-Jan Lobbes

Gert-Jan Lobbes Ik zoek naar details van de Amsterdamse School die je pas opvallen als je langere tijd kijkt naar objecten. Fotograferen helpt om die details te ontdekken. De toppers van deze unieke stroming vind je op vele websites en horen natuurlijk ook thuis op Wendingen. Mijn voorkeur heeft echter om architecten, gebouwen en interieurs in kaart te brengen die nauwelijks aandacht krijgen. Want wie kent tegenwoordig Kruyswijk, Franswa, Boterenbrood of Roodenburgh - om maar een paar namen te noemen? Bekendheid kan bovendien bijdragen aan behoud van erfgoed, onbekend erfgoed kan zomaar verdwijnen.
Mijn Amsterdamse Schoolfoto's worden gebruikt in tijdschriften, brochures, boeken en bij tentoonstellingen. Over vondsten op architectuurgebied twitter ik vrijwel dagelijks: https://twitter.com/gertjan_lobbes

Reacties

Geen reacties voor deze persoon.

Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.
Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account.